Woonhuis Rue des Anglais 52

Luik, BelgiŽ, 1991


Huis en atelier vanuit de Rue des Anglais

Klik op de plaatjes voor vergroting en meer info.

Bernard Herbecq , Nederland

Dit project betreft de verbouwing van een voormalig mortuarium tot woonhuis met kantoor. Het was voor mij belangrijk de gehele verbouwing in eigen beheer te kunnen uitvoeren. Dat bracht de vreugde van het handwerk en de rijkdom van het onderzoek, dat abstract blijft op de tekentafel, maar op de bouw concreet werd en zich daar verder kon ontwikkelen.

De oorspronkelijke kapel is veranderd in een ontvangstruimte. Een spiraalvormige trap leidt naar de woonruimte op de eerste etage. Vandaar voert een trap die geplaatst is in de schacht van de goederenlift naar het architectenbureau.
Terwijl de bouwstijl van de kapel streng van karakter is, kenmerkt de verbouwing zich door een elegante en dynamische vormgeving – met een samengebalde kracht die tegen de muren drukt en daardoor spanning schept.

Bernard Herbecq

Bernard Herbecq

 meer van deze architect...